Vaşington Eğitim Müşavirliği

GELECEĞİMİZ EĞİTİMDE TOPLANTISI-II

Eğitim ve Ar-Ge'de Kadınlar ve Aileleri...8 Mart Dünya Kadınlar Gününde Birlikteyiz  
GELECEĞİMİZ EĞİTİMDE TOPLANTISI-II

Geleceğimiz Eğitimde Çevrimiçi Toplantı Serisi-II 


08 Mart 2022, Salı Saat 12.00 am (Türkiye saati:20.00)

 

Eğitim ve Ar-Ge'de Kadınlar ve Aileleri

 

8 Mart Dünya Kadınlar Gününde Birlikteyiz

 

Açılışını MEB Bakan Yardımcımız Sayın Petek Aşkar'ın yapacağı toplantıda kadın akademisyen ve araştırmacılarımızla birlikte olacağız.

 

Neler yaptılar? Neler öneriyorlar? İktisattan genetiğe ilgi alanlarında hangi kaynaklar, fırsatlar var? Geleceğin araştırma alanları neler? Ufuk açıcı panelimizde hep birlikte konuşacağız...

 

Katılımcı Linki!!!:

 

https://us02web.zoom.us/j/88258832321?pwd=Z0tGVm8yYWNKQk1wZEhpN1l2b09VQT09

 

Meeting ID: 88258832321

Passcode: 398558 



Toplantı Programı


Açılış Konuşması:

Petek Aşkar

Milli Eğitim Bakanlığı, Bakan Yardımcısı

 

Moderatör:

Zeliha Koçak Tufan

Vaşington Eğitim Müşaviri

 

Konuşmacılar:

 

Ayşe Güngörürler Turan

Görme Plastisitesi ve Rehabilitasyonu

 

Lütfiye Durak Ata

Telekomünikasyon ve Bilişim

 

Zeynep Burcu Uğur

Davranış İktisadı

 

Fulya Yaylacıoğlu Tuncay

Oküler Genetik

 

 

Ayşe Güngörürler Turan 

 

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdiği 1987 yılında, Birleşmiş Milletler 'Gençlik Meslek Edindirme Proje Yarışması'nda Dünya ikinciliği ve 4000 dolar ödül kazanmış; Belçika'da 6 yıl kalarak göz hastalıkları İhtisasını tamamlamıştır.  Stanford Üniversitesinde Board sınavlarını geçmiş, Harvard Üniversitesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalında çalışmıştır. Belçika'da A.B. Sağlık Hukuku yüksek lisansı programını Jean Monet Bursu ile tamamlamıştır. 2005 -2011 yılları arasında New York Sağlık Ataşeliği yapmıştır. Türk Tıp Dünyası Kurultaylarını organize etmiştir. Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı Yönetim Kurulu üyesi ve Dış ilişkiler Dairesi Başkanlığını ifa etmiştir. Avrupa Birliği, 'Görme Engellilerin Multidisipliner Rehabilitasyonu' ve AKA, 'Ankara Şehir Hastanesi Bilim Köprüleri Projesi'ni yürütmüştür. ABD de beyin hasarlarında görme yolları plastisite ve yapılanması çalışmalarına, nano chip teknolojileri ile katılmaktadır. BM, VISION 2020 Türkiye temsilcisi olmuş, Etimesgut Belediyesi ile 100 bin çocuk göz taramasını tamamlamıştır.

 

Lütfiye Durak Ata

 

Lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimlerini 1996, 1999 ve 2004 yıllarında Bilkent Üniversitesi, Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünde tamamladı. Doktora sonrası çalışmalarına 2004-2005 yılları arasında Korean Advanced Institute of Science and Technology (KAIST)'te İstatistiksel İşaret İşleme Laboratuvarında devam etti. 2005-2015 yılları arasında YTÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümünde öğretim üyesi olarak görev yaptı. 2015'te göreve başladığı İstanbul Teknik Üniversitesi Bilişim Enstitüsü'nde, 2016-2018 arasında Enstitü Müdür Yardımcılığı, 2018-2020 arasında Enstitü Müdürlüğü görevini yürüttü. Haberleşme ve sayısal işaret işleme alanlarında çalışmalarını sürdürmekte olan Prof. Dr. Durak-Ata, telekomünikasyon ve savunma sanayi uygulamalarına yönelik, çeşitli kamu ve özel sektör kuruluşlarınca fonlanan araştırma projelerinde yürütücülük görevi üstlendi. Halen İTÜ'de uluslararası ilişkilerden sorumlu Rektör Yardımcısı olarak görevini sürdürmektedir.

 

Zeynep Burcu Uğur

 

2005 yılında ODTÜ İktisat Bölümü'nden mezun olmuştur. Japonya Devlet Bursu ile gittiği Waseda Üniversitesi'nde Uluslararası İlişkiler alanında yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Waseda Üniversitesi'nden seçilmiş bir grup ile Dünya Bankası ve Birleşmiş Milletler'de yaz staj programına katılıp çeşitli eğitimler almıştır. Daha sonra Hollanda'nın Tilburg Üniversite'sinden aldığı bursla bu üniversitede Ekonomi alanında yüksek lisans ve doktorasını 2013 yılında tamamlamıştır. 2013 yılından bu yana Ankara Sosyal Bilimler Üniversite'sinde araştırmalarına devam etmektedir. İlgi alanları davranışsal iktisat ve sağlık iktisadıdır.

 

Fulya Yaylacıoğlu Tuncay

1983 yılında Ankara'da doğdu.  Üniversite eğitimini Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İngilizce Tıp Bölümünde tamamladı. 2007 yılında Gazi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı'nda ihtisasa başladı ve 2013 yılında tamamlayarak Yozgat Sarıkaya Devlet Hastanesi'nde zorunlu hizmetini yaptı. 2013 yılında Hacettepe Tıp   Fakültesi'nde Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı'nda başladığı ve ihtisas nedeniyle ara verdiği MD-PhD programına geri dönerek 2019 yılında mezun oldu. Hedefi oküler genetik alanında klinik ve temel bilimi birlikte yürütmek olan Dr. Tuncay, Erasmus kapsamında 2012'de Italya'da, Fulbright bursu ile 2017-2018'de Yale Üniversitesi, Amerika'da çalışmalar gerçekleştirmiştir. Halihazırda International Council of Ophthalmology ve NEI/NIH ortaklığında yürütülen oküler genetik yan dal eğitimi için Amerika'da bulunmaktadır. Aynı zamanda 2020 Ağustos ayından beri Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı'nda Dr. öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. İlgi alanı kalıtsal göz hastalıklarında kayıt sistemleri ve biyobankalar, genom düzenleme ve zebra balıklarında hastalık modeli oluşturulmasıdır.

 

 

 

2525 Massachusetts Ave NW, Washington, DC 20008 - 1 202 6126700

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.